Fantasy en inspiratie.

Geen categorie

eerste inspriratie

Het Atria Project valt onder het genre fantasy, maar er zijn zoveel sub genres dat het handig is om hier duidelijkheid over te scheppen. Er is mij regelmatig gevraagd wat voor een soort boek Het Atria Project is. Is het een Lord of the Rings-achtig boek of Harry Potter-achtig of een Young Adult boek? Nee, geen van de drie. Elven, pratende toverhoeden of trollen tref je niet aan in Het Atria Project.

Misschien is het gemakkelijker om een paar voorbeelden te geven van fantasy genres.

Harry Potter van J.K. Rowling valt onder Jeugdfantasy.
Dune van Frank Herbert is sciencefantasy.
Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien is Highfantasy.
The Hungergames van Suzanne Collins is Young Adult.

Het Atria Project valt onder het sub genre sciencefantasy. Er zitten elementen in van zowel fantasy als sciencefiction. Daarnaast een vleugje romantiek, spanning en onverwachte wendingen. Ik heb het geschreven voor volwassenen.

Heb je de tekst die op de achterkant van het boek staat gelezen? Dan weet je dat Australië een belangrijke rol speelt in het verhaal. Om de juiste sfeer te creëren heb ik het geluk dat ik uit eigen ervaring kan putten. Het omschrijven van omgeving en het gevoel daarbij is cruciaal om een lezer mee te zuigen in het verhaal.

Om een tipje van de sluier op te lichten: de (door ons gemaakte) foto was de inspiratie voor de eerste zin van Abby’s verhaal. De zin staat nog in het boek, maar is niet als openingszin van het boek gebruikt. Heb jij hem al gevonden?

‘Aan de eindeloos lijkende lange rechte weg staat aan de linkerzijde een wegrestaurant met benzinestation.’

Meer weten over de verschillende sub genres van fantasy? Uitgebreide informatie kun je lezen op Wiki.

Heb je een vraag aan mij? Stel deze gerust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.