Op naar de zinderende finish!

Geen categorie

Begin april zei ik nog tegen mijzelf (en jullie) dat ik ging beginnen met het laatste hoofdstuk van het vervolg van Het Atria Project. Maar voordat ik daar aan kon beginnen, waren er nog een aantal verhaallijntjes niet ‘af’.

Eenmaal begonnen aan de controle, ging het als een speer. De verhaallijnen kwamen netjes bij elkaar zodat alles klaar stond voor de grote finale. Maar… Ja, nu komt het: het kost toch meer tijd dan ik dacht. Van het laatste hoofdstuk zijn daarom tot nu toe slechts twee alinea’s op papier gekomen.

Het goede nieuws is, dat ik zo blij ben met de verhaallijn, dat ik soms zelf achter mijn computer zit te stuiteren van opwinding. Wat een geweldig gevoel is het, wanneer het verhaal dat je in je hoofd hebt, zo goed samen komt op papier (of in dit geval digitaal papier).

Deze week pluis ik mijn aantekeningen na of ik echt niets vergeten ben. Een goede quote, oneliner of een betere omschrijving van de omgeving. Zo kom ik vanzelf waar ik zijn moet.

Een verhaal vertellen, of een boek schrijven is een proces. Het kan alle kanten opgaan totdat het verhaal verteld is. Staat het eenmaal op papier, dan zijn de proeflezers aan beurt. Maar een waarschuwing vooraf: Don’t hold your breath. Het kan nog wel even duren. Natuurlijk blijf ik jullie op de hoogte houden!

De tussenstand van vandaag: 90.051 woorden.

2014-02-18 16.45.17

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.