Oud en Nieuw

Nieuws, publicaties

Oud.

Tijd om even over mijn schouder te kijken naar het jaar dat achter me ligt. Mentaal heb ik een opsomming gemaakt wat er allemaal is gebeurd op schrijfvlak in 2016. Dat is veel! Een ongelofelijke rollercoaster was dit jaar.

abbs-klein

Zo heeft Het Atria Project een nieuwe cover gekregen in april en is het tweede deel, De vloek van Bedaron, uitgekomen begin van deze maand. Tussendoor heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe ik moet omgaan en vooral hoe ik publiciteit moet maken voor mijn boeken. De eerste stap was een eigen Facebook pagina als auteur, de tweede een boekpresentatie bij Primera Ulft in juni van dit jaar. Wat was dat leuk om te doen!

Ik heb stappen gemaakt met het ontwerp van de covers. Hoewel ik nog steeds dol ben op het eerste ontwerp van Het Atria Project dat ik met hulp van mijn broer Erwin heb gemaakt, beviel de nieuwe cover de lezers beter. Bij De vloek van Bedaron liep ik weer tegen iets anders op: het nadeel van een stockfoto. Dat de foto’s ook voor andere boeken gebruikt zijn, was misschien een schok de eerste keer dat ik ze zag, maar het heeft me ook een mooie verrassing opgeleverd; ik heb kennis gemaakt met de Amerikaanse schrijver Frank Morin, wiens e-books nu klaar staan op mijn e-reader om gelezen te worden. Bij mijn volgende boek ‘Evolutie – Ik ben John Water – ‘ ga ik het anders doen; meer lagen foto’s over elkaar heen, zodat de cover meer van ‘mijzelf’ wordt.

Maar dat is toekomstmuziek en dat brengt mij meteen op het tweede deel van de titel:

Nieuw.

Sinds enige tijd ben ik met collega selfpublishing-auteurs bevriend. Nu hebben we onze krachten gebundeld en gaan in 2017 in de maanden april/mei/juni een promotietour door Nederland en België maken. Heel erg spannend. Momenteel wordt er contact gelegd met verschillende boekenwinkels door het hele land. Veel hebben al interesse, dus dat is goed nieuws. We gaan in een steeds wisselende samenstelling op pad, om ons werk te promoten. Je kunt de auteur achter het boek ontmoeten en we signeren ons werk. Wij kijken er alvast heel erg naar uit om jou te spreken! Vanaf medio januari verwachten we een aparte website te kunnen lanceren. Op de website en op diverse andere kanalen kun je dan volgen wanneer, met wie en waar de tour neerstrijkt. Ik heb er zoveel zin in!

We hebben al een paar beroemdheden in ons midden. Stefanie van Mol heeft de Brave new Books ‘Book van het jaar 2016′-prijs gewonnen met haar boek: Kies voor mij. Wilma Wuite behaalde in 2014 de tweede plaats met haar boek: Geschopt. Individueel hebben we al enige (lokale) bekendheid, maar door samen te werken willen we een groter publiek bereiken. Zo goed als alle genres zijn vertegenwoordigd: erotische romans, historische romans, fantasy, thrillers, chicklit, sciencefiction en non-fictie zoals biografie en dieren.

Blijft er nog wel tijd over om te schrijven? Jawel, al is het een uitdaging met een baan van 32 uur ernaast. In 2017 hoop ik meer korte verhalen te schrijven en in de tweede helft van het jaar, het nieuwe boek ‘Evolutie – Ik ben John Water –‘, te publiceren.

Het nieuwe jaar ziet er veelbelovend uit dus!

 

4 gedachtes over “Oud en Nieuw

  1. Goed idee om met meerdere ‘lotgenoten’ samen te werken. Veel ideeën uitwisselen en samen sta je sterk. Succes in 2017 en wie weet valt jou ook nog wel een prijs ten deel!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.