Bokhandeln

Geen categorie

Bokhandeln, de boekenwinkel in Zweden. Ik was daar op vakantie en ben net terug. Een inspirerende reis. Ik heb een heleboel mensen zien lezen; in de bus, trein, op de boot – waar ze een heuse ruilbieb hadden gemaakt -, en natuurlijk kon ik het niet laten om ook een boekenwinkel binnen te gaan.

20180913_142211

Ronddolen in een winkel vol prachtige boeken is een aangenaam tijdverdrijf. Wat ik ook graag doe, is het vergelijken van boekomslagen met die in Nederland. Wat op valt: in Engeland wordt veelvuldig gebruik gemaakt van gouden letters op de omslagen, in Zweden minder, ook vond ik minder boeken met opliggende tekst, je weet wel, dat je de letters op de kaft kunt voelen. De prijs voor een paperback ligt gemiddeld rond de 149 Kronen (14 euro).

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.