Kiezen voor mezelf: deadlines en publicatiedata.

Geen categorie

Kiezen voor mezelf: deadlines en publicatiedata.

Het moeilijkste wat ik heb gedaan, is mezelf boven al het andere plaatsen. Ik heb geleerd dat het niet egoïstisch is om mezelf op de eerste plaats te zetten (zelfs als mijn innerlijke stem het de hele tijd in mijn oor schreeuwde). Het op een na moeilijkste is: de gang van zaken veranderen omdat dat beter is voor mijn gezondheid.

Dit is wat ik nu weet: deadlines zijn voor mij een soort trigger en die moet ik vermijden.

Dit is wat ik eerder deed: in mijn enthousiasme deelde ik een boekomslag, omdat ik zo blij was over een (nieuw) project, en dan maakte ik de fout om er meteen een deadline aan te hangen. Want dat is wat ik in het leven heb geleerd: doelen stellen en die halen. Maar… zodra ik erover nadenk om een ​​van mijn boeken daadwerkelijk ter wereld te brengen, voel ik de druk toenemen, vooral als mijn deadline nadert en ik (nog) niet klaar ben.

Waarom ik moest veranderen: CVS (Chronisch vermoeidheid syndroom) hebben is omgaan met de constante vermoeidheid, en balans in energie houden. Schrijven is een van de dingen waar ik redelijk goed mee om kan gaan. Als ik het misschien vijf minuten per keer doe, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het is een van de laatste dingen waar ik me in wilde beperken, omdat ik er blij van word. Elke schrijver hier weet dat het bijna onmogelijk is om je innerlijke schrijver te beteugelen, de geest blijft goede ideeën, zinnen en personages opduikelen. Voor lezers is het lastig om wat langer op een boek te wachten. Ik weet het, ik wil ook een serie bingen.

De verandering: vanaf nu doe ik dit schrijven en publiceren-ding anders. Ik schrijf omdat ik er blij van word en deadlines stellen helpt me niet. Daarom zal ik geen nieuwe titel meer aankondigen, totdat deze klaar is om de wereld in te gaan. Ik bedoel helemaal af, kant en klaar en lintje erom.

Wat betekent het voor de lezers? Ik weet dat je gewend bent om de releasedatum te weten van een boek waar je maanden van tevoren naar uitkijkt, net als ik. Het helpt me echt als ik dat loslaat. Bekijk het eens van de positieve kant: je krijgt vanaf nu af en toe een verrassing van mij.

Is er ook iets om naar uit te kijken?

Ja! Dragon Bond  kun je echt verwachten op 1 oktober. Die is kant en klaar met een lintje eromheen!

2 gedachtes over “Kiezen voor mezelf: deadlines en publicatiedata.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.