Terra Nova

terra nova nieuw

Terra Nova
Genre: science fiction
Verkrijgbaar in e-book
Publicatie 2019 versie: 5 juli 2019
Gratis bonus: “Centurion”
Gratis bonus: kort verhaal “HONGER”

(Eerste Publicatie: 8 mei 2017)

De flaptekst:

***Editie 2019***

Centurion is de geboorteplaats van professor Yra Huisman, maar haar afkomst is geworteld op planeet Aarde.

Tweehonderd jaar geleden is de mensheid geëvacueerd naar een nieuwe wereld en is de aarde verboden gebied verklaart, zodat zij zich kon herstellen voor rekolonisatie.

Twee eeuwen is een lange tijd, te lang voor sommige wetenschappers. Ver voordat het verbod afloopt, wordt er een geheime missie uitgevoerd door de androïde PT1. Maar is de aarde klaar voor de bijzonder lading die zij meebrengt?

Terra Nova haalde in 2017 de longlist van de Indie Awards.


*”Centurion”*

Op 25 juni 2018 verscheen er een kort verhaal in de ZOMER-bundel van The Black Sheep Indie. De opdracht was om in 1600 woorden (dat is ongeveer 2 A4) een verhaal over een bestaand personage te schrijven. Hoewel ik eigenlijk vond dat Terra Nova ‘af’ was, heb ik er toch voor gekozen om nog iets toe te voegen; wat er gebeurde voordat Terra Nova begint.

*de zomerbundel is vanaf oktober 2018 niet meer verkrijgbaar.*

*”HONGER”*

Honger betreft een kennismaking met Axnilio Raver, die een straf in het werkkamp op planeet Alorion ‘uitzit’. In 2018 ben ik begonnen aan het vervolg, het verhaal is toen bijna verdriedubbelt. Door onvoorziene omstandigheden is het echter tot mijn spijt blijven liggen. In de toekomst wil ik het verhaal weer oppakken!

Op vrijdag 8 juni 2018 is mijn korte verhaal Honger verschenen bij De Futurist. Dit korte verhaal was drie maanden exclusief bij hen te lezen. Ik ben nog steeds vereerd dat ze me gevraagd hebben een verhaal te schrijven. Doel: onder de 2000 woorden blijven.