Leven uit een koffer

Titel :              Leven uit een Koffer.  1e druk 2006, 2e druk 2007.
Bestellen:       Niet meer leverbaar.
Uitgever:        Free Musketeers. Verkocht in Nederland, België en Australië.
cover leven uit een koffer

Wie droomt er niet van om een jaar er tussenuit te gaan? Twee vakanties gingen aan onze beslissing vooraf. Hier in Australië willen we langer blijven! Omdat emigreren geen optie was, besloten we om een jaar rond te reizen.

Niet werken, maar 52 weken genieten. We verkochten ons huis in 2004, en ging op de bonnefooi naar Australië. Een jaar lang reizend met openbaar vervoer, vijfendertig verschillende plaatsen, met slechts één koffer. Is dat echt zo leuk als het klinkt?

Waarom dit boek?
In eerste instantie waren wij helemaal niet van plan om een boek te schrijven. Voor familie in Nederland hebben we een website opgezet waar alle belevenissen meebeleefd konden worden. Al gauw bleek dat het niet alleen familie was die onze verhalen volgden. Mensen die we niet kenden plaatsten berichten in ons gastenboek en zeiden hoe erg ze genoten van onze verhalen.
Bij terugkomst in Nederland, ben ik begonnen aan het herschrijven van de verhalen. Al was het alleen maar voor onszelf: een boek zou een geweldige bundeling zijn van onze herinneringen. Na een tijdje lag het eerste exemplaar voor ons. Super is dat!

POD:
Ons boek is in eigen beheer uitgegeven. Het concept was in 2006 anders dan nu. Toen kon je alleen gratis een boek uitgeven via POD, als je 80 adressen kon aanleveren van mensen die je boek wilden kopen. Daaraan konden we niet voldoen, mede omdat we niemand wilden ‘verplichten’ om ons boek te kopen.
De kosten voor het uitgeven van ons boek waren veel hoger dan het aantal boeken dat we verkocht hebben. Daar konden we mee leven, het was ook niet ons doel om geld te verdienen aan ons boek.
Wat zou je anders doen m.b.t. Printing On Demand?
Ik zou de tekst laten redigeren. Elke publicatie verdient het om zo foutloos mogelijk gedrukt te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.