Vraag van de lezer.

Geen categorie

Hoe ben je schrijver geworden?

Ik begon als een non-fictie-schrijver in 2006. Mijn eerste zelf gepubliceerde boek is een verzameling verhalen over ons sabbatical-jaar in Australië.

Het duurde een tijdje voordat ik begon met het schrijven van mijn eerste fictieroman. Op de een of andere manier kwam ik er niet aan toe om de verhalen te schrijven die in mijn hoofd leefden.

Nu ben ik dol op schrijven en de manier waarop de personages tot leven komen op de pagina’s, maar in het begin was het niet gemakkelijk. Ik moest leren hoe ik de verzonnen wereld op papier kon zetten. Falen was mijn beste vriend, want door fouten te maken heb ik veel geleerd. Ik blijf ze nog steeds maken: niet genoeg woorden gebruiken, of gewoon teveel, schrijffouten, niet in staat zijn om de juiste woorden te vinden … Er zijn zoveel dingen om over na te denken bij het schrijven, en dat is het leuke ervan. Als het gelukt is om het verhaal zo op papier te krijgen als ik het voor ogen had, dan is het lastig om de personages weer los te laten.

Dit jaar publiceer ik mijn zesde boek in het Nederlands, en hopelijk nog eens twee Engelse boeken, daarmee staat de teller op negen in totaal.

Wil je meer over mij weten? Vragen staat vrij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.