Schrijven en lezen gaan hand in hand

Geen categorie

Als schrijver ben ik altijd benieuwd naar boeken van andere auteurs. Wat is de trend? Wat blijft of wat is er vernieuwd? En covers… ik loop soms in de winkel rond en kijk alleen naar covers. Herkenbaar?
Zo blijf ik op de hoogte, en dat heeft niets te maken met afkijken of ideeën pikken, maar meer met pure interesse wat een ander schrijft. Mijn hoofd trekt zich immers niets aan van wat hot is en wat not, die bedenkt gewoon een verhaal dat eruit moet, of het nu hip is of niet. Commercieel misschien niet handig, maar ik heb er zelf wel erg veel plezier in en dat vind ik nog altijd het belangrijkste: verhalen schrijven waar ik blij van word.

Ik lees redelijk veel. Het is ook hartstikke leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken of boeken van indie-auteurs te lezen. Natuurlijk heb ik ook een favoriete groep schrijvers waar ik de boeken blind van koop, onder andere van Ninja Paap-Luijten, Lynn Robin, Caroline Noe, Ben Alderson, en Tamara Geraeds. Jij hebt vast ook wel zo’n rijtje.

Op mijn Instagram vraag ik schrijvers een of twee keer per jaar om hun nieuwste boek door te geven onder mijn post, vaak koop ik ze allemaal. Zo kom ik pareltjes tegen, hoewel er af en toe ook een DNF tussen zit, maar dat geeft niet. Het plezier dat ik beleef om nieuwe schrijvers te ontdekken is te groot om het niet meer te doen.

In mijn nieuwsbrief geef ik altijd een lijst weer van boeken die ik gelezen heb. Deze las ik van juli tot nu toe: 

Harry Potter and the cursed child van JK Rowling
De onbekende ridder van George RR Martin
De ijsdraak van George RR Martin
Mijn tweede leven in F1 van Olav Mol
Project Heil Mary van Andy Weir
The Ninth Angel van Tamara Geraeds (arc)
De geest in de rivier van Carrie Jones
Dochter van de Zilvr’en maan van Marieke Frankema
The Secrets of Sera’s point van W.A. Ashes
Doodswind van Ninja Paap-Luijten
De buitenstaander van Stephen King
The King’s Craft van  Frank Morin
De Korf van Ahmet Chakioglu

Naar welk boek kijk ik het meest uit?
The Tide of her van Lynn Robin

@Copyright Lynn Robin

Mijn laatst gekochte boek:

Misschien leuk om te weten; Helen is de editor van mijn Engelstalige boeken!

Heb jij een tip van een debuterende schrijver? Zet hem in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.